|
|
Recepten hoekje Muffins met blauwe bessen
Een lekker en gezond tussendoortje voor ontbijt, op school, tijdens je werk of als traktatie. Dit recept uit het boek een beetje minder kalium en zout houdt rekening met kaliummedicatie. Wil je het zonder kaliummedicatie maken? Vervang dan de kaliummedicatie door dezelfde hoeveelheid meel. Voor dit recept geldt dan dus 120 gram meel in plaats van 120 gram kaliummedicatie. Natuurlijk kun je bij dit recept ook kiezen voor andere fruitsoorten dan blauwe bessen. Je hebt nodig voor vier personen
€ 0,70 per persoon Bereiding
HoudbaarheidDe muffins zijn in een afgesloten trommel in de koelkast ongeveer drie dagen houdbaar. Luchtdicht (vacuüm) verpakt, zijn ze drie maanden houdbaar in de vriezer. VoedingsstoffenDe vermelde voedingswaarden zijn per persoon:
(budget)Tips
Receptenboekje Themadag Voeding & Dieet 2016, voor download klik HIER Gemberbavarois met stoofperen Deze bavarois is heel zacht en fris van smaak en toch pittig door de stemgember. Je kunt het toetje met volle melk en aardbeien maken. Maar ik vervang deze door amandelmelk en stoofperen. In amandelmelk zit namelijk minder eiwit dan in koemelk. Aardbeien zijn nu erg duur, omdat het nog geen aardbeienseizoen is. Je hebt nodig voor vier personen
Stemgember is afkomstig van jonge gemberwortels en bevat geen vezels in tegenstelling tot gewone gember, wordt ook wel bakgember genoemd, te koop in een potje op siroop bij supermarkten. Voor de garnering:4-8 stoofperen BereidingDoe de drie eierdooiers in een kom. Klop deze met de suiker tot een luchtig mengsel. Verwarm de melk in een pan en schenk er daarna het eiermengsel bij. Zet de pan weer op het vuur en laat het geheel onder voortdurend kloppen dik worden. (LET OP: laat het mengsel niet aan de kook komen, want dan gaat het schiften.) Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. Klop de slagroom tot halve dikte en hak de gemberblokjes uit het potje fijn en klein. Voeg de gelatine en het gembernat uit het potje met gember bij het mengsel in de pan. Vul de gootsteen met (ijs)koud water. Haal dan de pan van het vuur en laat deze goed afkoelen in de gootsteen en roer de inhoud af en toe door. Wanneer het mengsel helemaal is afgekoeld en lobbig begint te worden, roer dan voorzichtig de half geslagen slagroom met gemberblokjes erdoor. Giet het mengsel in bijvoorbeeld een taart- of tulbandvorm en laat het opstijven in de koelkast. Blijft het nog vloeibaar? Laat het dan één tot drie uur opstijven in de vriezer. Kijk tussentijds of de bavarois de gewenste dikte heeft, ook wel ‘lobbig’ genoemd. Stort de pudding voorzichtig uit op een groot bord of snijplank. Leg dan de stoofperen in het midden of erbij, giet sap daarvan op je gemberbavarois.
TIP VoedingsstoffenDe vermelde voedingswaarden zijn per persoon:
Voedingsstoffen per twee stoofperen:
BudgettipsDe prijs voor dit recept is per persoon €3,10. Extra tips om de kosten laag te houden:
|
|
Copyright Zomer Business 2012 - 2024 - Deze website is mogelijk gemaakt door DigiConcept |