AGENDA

25-05-2019
NVN Nederlandse Nierdag
15-06-2019
NVN Heppie Kidney Day (4-16 jaar)
21-06-2019
NVN Weekend voor jonge mensen met een nierziekte (18-35 jaar)
29-06-2019
NVN Themadag: Verschillende vormen van dialyse
Bekijk de volledige agenda


MAGAZINE

NIEUWS

Vrijwilligers gezocht voor de Nacht van Bart | 07-04-2019

Op zaterdag 6 juli 2019 vindt in Hilversum een rebelse sponsorrun plaats: Nacht van Bart! Bart de Graaff hield iedereen ’s nachts wakker. Nu is het de beurt aan de hardlopers van deze run om Nederland wakker te schudden en de impact van nierziekten zichtbaar te maken! De Nacht van Bart is een rebelse sponsorrun, die overal dwars doorheen en tegenin gaat. De run gaat door tv-studio's, over het Mediapark en langs andere plekken die belangrijk waren voor Bart.

Wij zoeken helden die dit mede mogelijk willen maken! Altijd al routecoach, vliegende keep of haas willen zijn bij een evenement van de Nierstichting en de Bart de Graaff Foundation, dan is dit je kans!

Geef je op als vrijwilliger en beleef een fantastische dag.

Wat krijg je ervoor terug?                                                                                        

  • Onvergetelijke ervaringen;
  • Eeuwige roem en waardering van deelnemers;
  • Je bent onderdeel van een bevlogen team en organisatie;
  • Een leuk aandenken/herinnering aan jouw bijdrage;
  • Verzorging van eten en drinken;
  • Een gegarandeerd goed gevoel als je huiswaarts keert;

Bel of email mij: Elvira Eggink, regiomanager Nierstichting 06-21242794 of elviraeggink@nierstichting.nl. Laat ook even weten of je beschikbaar bent tussen 10:00 en 18:00 uur of tussen 18:00 en 01.00 uur.

Lees meer over het evenement: www.nachtvanbart.nl

Alvast bedankt!

Mediapark op zijn kop tijdens Nacht van Bart | 13-03-2019

13 maart 2019

Mediapark op zijn kop tijdens Nacht van Bart

Nierstichting en Bart de Graaff Foundation organiseren sponsorrun voor genezing van nierziekten 

 

image

´╗┐Op zaterdag 6 juli organiseert de Nierstichting samen met de Bart de Graaff Foundation de sponsorrun de Nacht van Bart. Voor één nacht verandert het Hilversumse medialandschap in een rebels hardloopparcours om aandacht te vragen voor de impact van nierziekten en geld op te halen voor onderzoek naar genezing van nierziekten. Bridget Maasland, een goede vriendin van Bart, zal zich inzetten voor het promoten van de run. Ook Irene Moors zal de sponsorrun ondersteunen.

 

Tom Oostrom, directeur Nierstichting: “De Nierstichting en de Bart de Graaff Foundation hebben de handen ineengeslagen om aandacht te vragen voor de impact van nierziekten. Met deze unieke samenwerking kunnen we meer mensen daarvan bewust maken, én hen inspireren om in actie te komen.”

Mirjam de Graaff, Nierstichting ambassadeur en voorzitter Bart de Graaff Foundation: “Als zus van Bart weet ik als geen ander dat een nierziekte levens verpest. We roepen iedereen die nierpatiënten een warm hart toedraagt op om voor hem of haar mee te rennen. Daarmee wordt de Nacht van Bart ook dé nacht van al die andere nierpatiënten.”

 

Nacht van Bart

Bart de Graaff hield iedereen ’s nachts wakker. Totdat hij zeventien jaar geleden op 35-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een nierziekte. Met de Nacht van Bart willen we Nederland opnieuw wakker schudden om de impact van nierziekten zichtbaar te maken. Op zaterdagavond 6 juli rennen de deelnemers 10,5 of  21,1 kilometer langs locaties die onlosmakelijk verbonden zijn met Bart. Voor zichzelf, maar vooral voor iemand in hun omgeving. Het parcours gaat niet alleen langs en door plekken die belangrijk waren voor Bart, maar is ook voorzien van rebelse verrassingen. Deelnemers zullen onder andere een Teringtubbie hinderlaag door moeten. Rond middernacht verwachten we alle deelnemers terug, zodat iedereen aansluitend kan genieten van muziek op het Mediapark in Hilversum. Dan luiden we samen klokslag middernacht de Nacht van Bart in.

 

Ren mee en help nierziekten genezen

Genezing van nierziekten is tot op de dag van vandaag niet mogelijk. Met de Nacht van Bart zetten de Nierstichting en de Bart de Graaff Foundation alles op alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van nierziekten. Dennis rent de nacht voor zijn zoontje Pim: “Pim is drie jaar oud en heeft nierproblemen. Ze weten nog niet wat er aan de hand is en met mijn deelname hoop ik dat er veel onderzoek kan worden gedaan naar nierziekten.”

 

Ren je ook mee met de Nacht van Bart? Kom samen met ons in actie en help mee om nierziekten te genezen. Kijk voor meer informatie en om je in te schrijven op www.nachtvanbart.nl. Hier kun je ook het Nacht van Bart hardloopshirt bestellen.

VANDAAG START NIERSTICHTING RESTAURANT DRIEDAAGSE | 12-03-2019

 

12 maart 2019

Start landelijke Nierstichting Restaurant Driedaagse 2019

Culinair genieten van pure smaken op 12,13 en 14 maart

image

Vandaag start de tweede, landelijke editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Op 12, 13 en 14 maart serveren bijna 120 restaurants door heel Nederland een speciaal tasting-menu, waarbij de focus ligt op pure smaken, verse ingrediënten en minder zout. Met dit smaakevenement wil de Nierstichting, in samenwerking met o.a. Koninklijke Horeca Nederland (KNH) en restaurateurs, een groot publiek aanspreken en laten proeven hoe smaakvol eten met minder zout is.

 

Tom Oostrom, directeur Nierstichting: "De ongezouten waarheid is dat het merendeel van de Nederlanders te veel zout eet. Met de Nierstichting Restaurant Driedaagse willen wij mensen inspireren en laten proeven dat eten met minder zout juist bijzonder lekker is."

 

Topchefs

Topchefs en ambassadeurs van het event SVH Meesterkok Menno Post (Olivijn), SVH Meesterkok Wilco Berends (De Nederlanden), chef-kok Ferry van Houten (Het Bosch @ the Waterfront) en Marko Karelse (Villa la Ruche) onderstrepen dit. Menno Post: "Ik wil mijn gasten laten zien en proeven dat het ook anders kan."Wilco Berends sluit zich hierbij aan: "Door de Driedaagse word je als chef uitgedaagd om niet direct naar het zoutvaatje te grijpen, maar om naar alternatieven te zoeken."

 

Te zout

Nederlanders eten op jaarbasis gemiddeld een kilo te veel zout per persoon. En dat is erg slecht voor de nieren. Maar liefst 1.7 miljoen Nederlanders heeft nierschade, dit komt neer op circa 10% van onze bevolking. Zout heeft hier een belangrijk aandeel in. Minder zout eten helpt nierschade voorkomen.

 

Partners

Voor partner Koninklijke Horeca Nederland is de gezondheid van de gast een zeer belangrijk thema. Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Gezond eten is een trend waar we in de horeca op inspelen. Ook omdat we gezondheid hoog in het vaandel hebben staan. We werken dan ook graag samen met de Nierstichting om van de Restaurant Driedaagse een succes te maken. Want het is belangrijk om minder zout te eten; ook als je uit eten gaat.” Daarnaast omarmen ook partners Resengo, Vitam, Koppert Cress en Scelta Mushrooms het evenement.

 

Online reserveren

Reserveren voor een lunch of diner vanaf 3 gangen bij deelnemende restaurants kan via www.restaurantdriedaagse.nl

 

Eerste editie 

Tijdens de succesvolle eerste editie (maart 2018) ontvingen 100 restaurants ruim 3500 gasten. Door het grote draagvlak bij zowel publiek als restaurants is de Nierstichting Restaurant Driedaagse dit jaar landelijk verder uitgebreid.

 

De Nierstichting Restaurant Driedaagse is onderdeel van de landelijke zoutpreventie campagne die in april van start gaat.

 NIEUWS

07-04-2019
Vrijwilligers gezocht voor de Nacht van Bart
13-03-2019
Mediapark op zijn kop tijdens Nacht van Bart
12-03-2019
VANDAAG START NIERSTICHTING RESTAURANT DRIEDAAGSE
Bekijk het volledige nieuws
Copyright Zomer Business 2012 - 2019    -    Deze website is mogelijk gemaakt door DigiConcept